Kuuden päivän Sydney


Tässä nyt miljoona kuvaa Coogee-Bondi - coastal walk:lta, jota kävelin ensimmäisenä päivänä. :D Mun hostelli oli siis aivan Coogee rannalla ja tää 4 kilometrin kävelyreitti menee Bondille asti, monien muiden rantojen ohi. En kuitenkaan kävellyt loppuun asti, sillä alkoi tihkuttaa, enkä halunnut kastua pahemmin.



Pizzaa Coogee pavilionissa!


Seuraavana päivänä menin Sydneyn keskustaan bussilla ja Queen Victoria rakennukselle, joka on siis hieman hulppeimpien merkkien ostoskeskus, mutta myös nähtävyys ihan arkkitehtuurin ja koristeellisuuden takia. Kaksi valtavaa kelloa on varmaankin tunnistettavimmat asiat rakennuksesta.

 Siellä pyörimisen ja ihastelun jälkeen otin metron Circular Quay:lle, joka on lauttojen ja muiden julkisten suuri asema-alue. Siitä paikasta on myös uskomattomat näkymät Opera talolle ja Harbour sillalle. Muistan sen tunteen vieläkin, kun vihdoin alkoi uskoa, että tosiaan olen Sydneyssä! Olin niin haltioissani, etten edes tajunnut ottaa kuvia sieltä!


Kävin myös katselemassa ilmaisia näyttelyitä Sydneyn Museum of Contemporary Art. Se oli ihan kivaa tekemistä sateisena päivänä. Tosiaan säät eivät hellineet kovasti näinä päivinä...

Perjantaina juhlimme hostelli porukan kanssa. Juomia, toisiin tutustumista ja baariin. Ihan kiva ilta, mutta mulla oli kai vähän koti-ikävä silloin, niin en mitään järisyttäviä bileitä jaksanut.


NONIIN, nyt niitä Sydney kuvia! :D Lauantai oli vihdoin aurinkoinen päivä, joten päätimme mennä hollantilaisen hostelli-ystäväni kanssa Tarongan kävelyreitille. Otimme siis lautan Circular Quay:lta Tarongalle, joka on vastakkaisella rannalla suurkaupunkia. Alue on osa Sydneyn Harbour kansallispuistoa. Sieltä oli upeat näkymät kaupungiin ja sen siluettiin. Reitillä oli myös infotauluja eläimistä ja kasveista, joita oli sitten ihan kiva yrittää bongailla. Tuo oli kyllä todella käymisen arvoinen, kuin salainen metsä, todella rauhallinen ja hiljainen paikka vaikka samalla näet miljoonakaupungin vastapäätä. Ja ehkä tuo kauan odotettu auringon paiste nostatti myös hypetystä! ;D

                                    
Kuvat varmaan kertoo fiiliksen :)

Tää oli kuitenkin ehdottomasti päivän kohokohta!

Seuraavana päivänä vaihdoin hostellia Sydneyn keskustaan, Chinatowniin. Uusi hotellini oli todella surkea, en halunnut viettää aikaa sielläkään, mutta ulkona oli taas vaan sateista ja synkkää, ja lenkkarini kastuivat kierrellä Chinatownin katuja. Ostin siis leffa lipun Johnny English Strikes Again näytökseen. Se oli hulvaton ja leffasali oli vielä aivan tyhjäkin! Se oli hauskaa ja tarvitsin todellakin piristystä päivään.

 Sinä päivänä päätin todella jättää Sydneyn ja varasin lennot Cairnsiin, kahden päivän päähän tiistaiksi.

Mahtavinta yksin matkustamisessa ja ylipäätään tällaisilla reissuilla on, että voin vaan päättää vaihtaa maisemaa, jos paikka ei enää miellytä (tai sää pilaa fiiliksen). Mikään tämän matkan tarkoitus tai päämäärä ei ole kiveen hakattu.

Näitä "rainbow lorikeet":ta  näkee myös paljon luonnossa ja se on uskomattoman kaunista.

 
 
 
 
 
 
Maanantaina näimme vielä hollaintilaisen ystäväni kanssa ja menimme Sydneyn eläintarhaan ja merimaailmaan. Molemmat paikat olivat tosi pieniä, eikä eri lajeja ollut paljoa, mutta tämä oli ensimmäinen kerta kun näin wallabeita ja koaloita! <3

Woww, tästä tulikin nyt pitkä postaus ja varmaan tsiljoona kuvaa, mutta vähän nyt pintaraapaisua siihen, mitä oon täällä ehtinyt tekemään. Sydney on valtava kaupunki ja sen rannoilta ja lähistöiltä löytyisi, vaikka mitä tekemistä ja nähtävää. Odotan kovasti palaavani Sydneyhin vielä joku päivä. Tiistaina lensinkin kuitenkin aivan toisiin maisemaan ja ilmastoon, Cairnsiin!

Kommentit

Suositut tekstit